Sushi

betyr egentlig marinert ris, men begrepet dekker nå rettene innenfor en hel mattradisjon.

Du trenger ikke huske noen av ordene for å nyte den gode smaken. Vi er her for deg og hjelper når du trenger det.
Likevel kan det være morsomt å lære seg hva er hva, nyttig på restaurant og imponerende til hjembruk.

De tre mest populære:

Enkelt sagt er det aller meste av sushien vi lager og du får servert nigiri, maki eller sashimi. Vi
forteller deg forskjellen, så du vet hva du liker best. Vi er her for deg!

Nigiri:

Enkleste. Det er den avlange ballen mer ris som har et stykke sjømat på toppen. Du velger
selv hvilken type fisk eller skalldyr du vil ha!

Maki:

Det er den runde biten med sjømat og noe annet godt i kjernen, og tangplater og ris rundt. Er du vegetarianer dropper du sjømaten, men fyller på med deilige grønnsaker.
Sushi første gang? Da er laks med avocado eller agurk en sikker vinner. Veldig populært er også tempura maki, med fritert scampi gjerne med avocado og chilimajones.
Denne type sushi er en god start! Futomaki er en tykk versjon av maki med mye inni midt av rullen i tillegg til ris.

Nori er de tynne arkene av tørket og presset tang som bruker når vi lager makirullene.


Sashimi:

Det er den tynne fiskeskiver uten noe annet. Godt for deg som er opptatt av å spise ren og
sunn mat.


Gå ikke glipp av:


Wasabi:

Den sterke grønne kremen. Du kan røre det ut i små mengder i soyasausen, eller legge en knapt synlig mengde på sushibiten.
Wasabi er laget av en grønn type pepperrot fra Japan.


Syltet ingefær:

Tynne skivene med ingefær som skal spises mellom hver sushibit- for å rense gangen og gjøre smaksløkene klare for neste delikatesse.
Det er veldig sunt og nødvendig tilbehør.